Vardag vs skrivsommar (nedräkning)

12.06.2019 kl. 09:26


Det har gått någon vecka sedan jag bloggade sist. Vardagen rullar på, jag pausade och tog en långhelg i Västerås, och sedan tillbaka till vardagen där jag bollar mina tre jobb/projekt/karriärer: översättning, doktorsavhandling, författarskap. Men den här veckan har det hittills gått otroligt trögt med allt. Måndag blev en halvdag (där andra halvan spenderades med rosévin nere vid ån) och tisdag blev mest ingenting (datorstrul, e-poststrul, strul & elände). Idag känns det som om det ligger en barriär mellan hjärnan och de impulser som ska få kroppen att lyda, eller få tankar att formas i text då fingrarna rör sig över tangentbordet. Som om någon dragit plastfolie över hjärnan. 

Det finns så mycket jag borde göra och borde få gjort. Jag känner mig orolig, ångestfylld och rastlös eftersom jag inte haft tid att sätta mig ner och ordentligt jobba på romanen, i stället blir det några nerskrivna tankar här, någon idé där. Men, nu har jag äntligen spikat datumen för min skrivsommar och det är nästan lite pinsamt över hur lång tid det handlar om. Inte för att det är semester hela den tiden, nej, jag ska ju få klart romanen och gärna jobba på avhandlingen också, men... Åtta och en halv vecka tar jag ledigt från översättningen. Det är nästan hela juli och definitivt hela augusti. Det borde vara tillräckligt med tid att rubba den här rastlösheten och låta kreativiteten strya.

Bara 23 dagar kvar.


Tanken är att augusti kommer bli en otroligt bra månad, så eftersom jag förbereder min bujo ganska långt på förhand blev det ett mer optimistiskt augusti-tema redan nu.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer