Jag skriver en humoristisk roman.

20.05.2019 kl. 17:32


Jag måste skriva det här innan jag glömmer. Innan jag plötsligt inte längre vågar. Men just nu, just i dag så här efter nästsista kursveckoslutet på Författarskolan:

Jag har aldrig trott på mitt eget skrivande eller min egen röst så mycket som jag gör nu.

Jag fick så himla mycket fin feedback det här veckoslutet. Och jag tror poletten slutligen trillade ner: 

Jag skriver en humoristisk roman.

När bluffsyndromet är som värst känns det som alla fina kommentarer är lögner. Att gillande miner och någon enstaka person som nickar - att det bara är sympatier, att andra tycker synd om mig. För det kan väl inte vara så att folk faktiskt gillat det jag skrivit?

Men jag fattar det nu. Man kan inte fejka skrattet - inte det där som frustar fram ur maggropen. Inte det där som plötsligt bara kommer, som ingen riktigt räknat med. Allra minst jag själv. Men när folk som hört mig läsa något ur mitt manus fnissar till, brister ut i skratt, frustar fram något ur djupet... Det är inte fejk. 

Och kanske är det något av det allra viktigaste jag lärt mig på den här kursen. Att jag kan lita på min intuition. Att jag skriver roligt. Att jag är en humorist. Och att det finns de som tror på mig.

Bättre sent än aldrig att börja ta till sig sånt som jag ändå fått höra sedan hösten. Speciellt nu när det bara är en kurshelg kvar. Framför mig är en sommar där jag ska skriva om, bearbeta, ge läsaren mer, finputsa, sammanställa, helt enkelt göra manuset så färdigt som jag bara kan få det. Ett fantastiskt stort arbete som gör mig L-Y-C-K-L-I-G. 

Mitt råmanus med sin n:te arbetstitel. Säkert döps den ännu om, men tills vidare heter min roman Vivian, Caroline och jag.

Sist lite reklam, bara för att den här kursen har gett mig ALLT:  Man kan nu söka in till Författarskolan 2019-2020

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer