Tre karriärer

16.05.2019 kl. 17:50


Jag tänkte jag skulle skriva nåt, men jag vet inte riktigt vad jag vill säga. Typ, att jag ännu går omkring och är trött mest hela tiden. Typ, att jag bollar tre karriärer (den framtida författarkarriären, den akademiska karriären jag vill bli färdig med, och översättarkarriären som ska betala räkningarna). Typ, att jag inte vet om jag orkar ända fram till sommaren. 

Samtidigt har jag börjat bli smidigare med mina översättningar och förvånar mig själv hur mycket snabbare jag jobbar redan nu. Och så blev jag störd på mig själv när jag hela tiden gick runt och tyckte det var så himla jobbigt med avhandlingen: Gör nåt åt det då! svarade hjärnan till sist. Så nu lägger jag upp ett minimalt mål för varje veckodag fram tills... Ja, kanske tills jag får doktorsstudierna färdiga och kan säga tack och hej till den akademiska karriären (för nej, inom det akademiska vill jag inte bli kvar).

Det är olika hur mycket folk orkar. Jag känner jag går på gränsen. Att bolla tre jobb på det här sättet är inte rimligt. Det vet jag ju. Men så småningom kanske jag hittar balansen. Och så småningom kanske jag blir färdig med det akademiska, för jag är redo att avsluta min så kallade akademiska karriär.

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer