Det är väl just såhär man inte ska göra

04.05.2019 kl. 12:26


Den stora tröttheten orsakade en två timmars tupplur på soffan idag. Men det är okej, jag har ingenting bokat för det här veckoslutet. Faktum är att jag är ensam hemma med hunden och bara hade tänkt vila upp mig. Det har varit mycket att reda ut hittills iår, så mycket jag varit osäker över. Men med tanken Let the chips fall where they may har jag försökt lägga ångesten åt sidan. Det har gått rätt bra.

Men igår gick det inte alls.

Efter att ha fått översättningsjobb undanstökat och sedan bara ha en massa tid till att tänka, ja, det var ju som en inbjudan till ångesten att ta över. Så jag tänkte likt Arya Stark (ja, vi har kollat på GOT hemma hos oss också): Not today.

Och så började jag skriva på något nytt. Sådär som man säkert inte ska göra medan man vilar med sitt manus och förbereder ytterligare redigeringsarbete. 

Men hon väntade på mig. Hon har väntat i månader redan och jag fann så mycket tröst i att börja skriva hennes berättelse. Jag vet inte vad det blir ännu, men jag har några idéer och det är allt som behövs i början. Så igår började jag officiellt jobba på en ny roman.

Och lugnet lägger sig i själen. Skapandeprocessen gör mig så lycklig. Skrivandet gör mig lycklig. Just nu kan jag inte göra nåt åt Författarskolanromanen som går under arbetsnamnet Vivian, Caroline och jag. Jag känner att jag måste låta manuset vila medan jag väntar på kommentarer.

Men hennes roman kan jag börja peta på.
Ebba har väntat länge nog.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer