Förvånad

30.04.2019 kl. 15:45


Lite tankar... 

  • Jag skriver skönlitterär prosa och poesi på svenska. 
  • Mina doktorandstudier och min doktorsavhandling är på engelska.
  • Och numera frilansar jag och gör översättningar (främst) från finska (och arbetsspråket är finska det också).

När hände det här? Hade nån i början av året sagt att jag nu så gott som dagligen skulle växla mellan inte bara svenska-engelska utan svenska-engelska-finska (!) så hade jag ju inte trott dem. Men här är jag nu. Min finska blir bättre för varje dag. Det känns helt galet.

Jag hade tidigare hoppats på att disputera innan jag är 30. Det kommer inte bli nåt. Men kanske, bara kanske, är min finska lite mer flytande lagom tills december. Så att jag då kanske, bara kanske, kunde kommunicera på språket utan att känna mig helt tafatt. Det skulle vara en rätt bra 30-årspresent.

Glada vappen! Nu är typ en tredjedel av 2019 förbi. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer