Den stora tröttheten och de många grönväxterna

29.04.2019 kl. 16:00


Jag säger att det är pollenexplosionen. Det kan det mycket väl hända att det är. Jag är tröttare än på länge, orkar inte riktigt hänga med. Kanske tog jag ut mig lite väl mycket när jag skulle ha in råmanuset förra veckan (och jo, jag skickade in det), men jag offrade också påsklovet så att jag kunde bearbeta, skriva om och ändra i manuset. Och nu är jag trött. Väldigt, väldigt trött.

Så den här måndagen spenderade jag förmiddagen med att ha migrän, nu på eftermiddagen har jag börjat renskriva ett protokoll från ett tre timmar långt föreningsmöte. Översättningsjobb har jag inte orkat med, men det har inte dykt upp nåt brådskande heller, så jag klarar mig med att ta ett lugnare tempo.

Jag hann precis börja stressa upp mig över att jag borde jobba, fast jag inte har någon ork (det är svårt för mig att pausa då jag faktiskt behöver det), då jag såg att FPA betalat ut mitt arbetsmarknadsstöd från tiden då jag var arbetslös tidigare i år. Tänka sig. Efter allt papperskrig så fick jag pengar i alla fall. Visserligen en dryg månad efter att jag tog bort mig som arbetssökande, men det beror också på att jag varit trög med att fixa det sista så att pengarna faktiskt kunde utbetalas.

Men ja, lite mindre stress blev det då jag insåg att kassan kan drygas ut ännu mer. Kanske tar jag till och med en extra lång semester från frilansöversättningen och jobbar lite extra på avhandlingen i sommar. Tack vare pengar från Kulturfonden och Granholms Stiftelse får jag ju leva skrivliv i sommar. Men kanske kunde jag lägga till någon vecka med bara avhandlingsarbete också. Får se, men det börjar se bra ut. Det är inte precis som om jag jobbat mycket på avhandlingen den senaste månaden. Det blev snabbt rätt mycket översättning och väldigt lite avhandling. (Läs: en eftermiddag har jag jobbat med avhandlingen, resten har gått till översättningen).

Okej, så lite sånt är läget. Igår köpte jag krukväxter och fina krukor, och bestämde mig för att verkligen försöka att inte ha livet av de här växterna (också). Vet inte om det är en vuxengrej att äga krukväxter och hålla på med sånt eller om det bara är trendigt, men nu är i alla fall mina naglar förstörda av att plantera om de nya växterna.


Ett litet citronfrö är planterat här. Kanske blir det ett citronträd en dag. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer