Om män och deras fiktiva kvinnor

08.02.2019 kl. 12:52


Jag läser en hel del Buzzfeed-artiklar. Det är underhållning och det kan leda till nån skrividé ibland, men ska förstås inte tas på blodigt allvar.

I dag kom jag över en artikel (som jag nog läst tidigare i nåt format antar jag) om misstag manliga skribenter gör när de skriver om fiktiva kvinnor. Läs HÄR.

Den kanske kändaste inlägget på tumblr då det kommer till det här ämnet. Vet däremot inte om det faktiskt är på riktigt?! 

Nu måste jag väl påpeka att jag tycker att män kan skriva om kvinnor och kvinnor kan skriva om män. Skrivandet för mig i alla fall är om nåt större än så, att det handlar om att skriva om människor. Jag har själv haft både manliga och kvinnliga karaktärer (också nån icke-binär) i mina texter, men sen om det blivit bra eller inte så kan jag inte i det här skedet avgöra.

Jag fnissar nog till en hel del då jag läser Buzzfeed-artikeln, men det är just det den är till för. Den är underhållning. Och på rak arm kan jag väl inte nu genast komma på nån bok jag verkligen tyckte illa om just på grund av det här temat, även om jag i mitt huvud döpt om Kjell Westös Den Svavelgula Himlen till Jag, Stella och Min Penis (men det är nog en annan historia och ett annat tema).

Vad har ni att säga om såna här artiklar? 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer