Gårdagens Poetry Pub i Åbo

07.02.2019 kl. 12:50


Efter en tung arbetsdag (avhandling, jobbsökning, tupplur) slängde jag i mig en Panadol 1g och stack till Skärgårdsbaren för lite träff med Fabriksförfattarna och Poetry Pub! En riktigt prima kväll! Ni får rätta mig om jag har fel, men energin i baren var så positivt laddad att det var svårt att inte bli helt bubblig, glad och sådär finlandssvenskt jättetrevlig som jag rätt sällan blir. Kan också ha nåt att göra med a) förkylning på kommande b) 1g Panadol i systemet c) en old school whiskey cola och mojito.

Men det jag vill säga är att det var länge sen jag kände mig som om jag faktiskt platsade in nånstans. ​Omringad av kanske 90% litteraturvetare som var yngre än mig kände jag mig så hoppfull till poesi och skrivande och skrivande människor att jag än en gång fick fråga mig att why God why bytte jag aldrig till litteraturvetenskap när jag studerade? Då skulle jag minsann inte sitta här med en ännu oklar doktorsavhandling i engelska.

På gott humör som jag var passade jag på att komma upp på scen då det bads om försökskaniner till en iscensatt autofiktiv scen. Nu undrar jag om jag inte borde ta mig upp på scen nästa gång också och utnyttja det där med Open Mic. Kunde bli kul. Kunde bli en chans för mig att unleash my inner mean girl, men genom poesi förstås. Vad tror ni? 

Jag satt passligt mitt i publiken och fick en helt okej blid av de inbjudna gästerna Heidi von Wright och Jolin Slotte och konferencier Roxanna Fellman.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Var också där, och håller helt med: superlyckad kväll!
Eva07.02.19 kl. 17:43
Absolut! Jag ser fram emot nästa gång :D
08.02.19 10:42


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer