En lagom arbetstakt

21.09.2018 kl. 15:33


Det varierar rätt mycket hur mycket jag får gjort per vecka. Vissa veckor gör jag massor, andra mindre. Och jag tror det är rätt vanligt.

Förra veckan tänkte jag att "Nu ska jag JOBBA!" och körde "supermåndag" och "supertisdag" för att få jättemycket avklarat. Det slutade förstås med att jag kraschade mitt i veckan och fick sen ingenting mer gjort. 

Den här veckan bestämde jag att jag skulle vara snäll med mig själv. En okej arbetsvecka med en okej mängd jobb. Och så har jag tagit mig igenom hela veckan. Helt okej med jobb avklarat och en helt okej mängd jobb planerat för nästa vecka. 

Det borde ju vara självklart att inte ha som plan att jobba ihjäl sig. Speciellt då jag om och om igen lovat mig själv att jag inte ska ha ihjäl mig över den här avhandlingen. Små mål och inte för många mål per dag, liksom. Ska det vara så svårt? Tydligen har jag stint ti fata ibland.

Ja, ja. Nu ska jag se om jag orkar fixa något smått till avhandlingen ännu innan jag tar lagom mycket helg. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer