Ratatas höstlista och kvällens diktuppläsning!

06.09.2018 kl. 11:47

 

Löven gulnar utanför mitt fönster. Det måste vara höst nu. 

Ikväll ska jag läsa upp min diktsvit inför en publik. Från början till slut, mina dikter, högt, helst med inlevelse, framför andra. Man kunde kanske tro att det är sånt jag gjort förr, men icke. Till Arvid Mörne-prisutdelningen läste jag två av dikterna, det skulle hållas kort och tur var det för jag var så jävla nervös. Scenskräck. 

Men idag är jag inte nervös. (Ja, jag har övat läsa högt här hemma.) När jag tackade ja i våras, försomras, när det nu var, så tänkte jag att jo, det här blir bra till hösten. Nu är diktläsningen ikväll, så nu måste det vara höst. 


Från min Insta igår kväll. Evenemanget är alltså ikväll. 

 

Och Ratatas höstlista fyller folk i. Det måste vara höst nu. Så jag fyller i den jag också!

 

Vad är dina mål i höst?

Att skriva så mycket som möjligt! Jag ska skriva och redigera avhandlingen, men också skriva en ny roman är det tänkt. Den jag ska få jobba med under Författarskolan.

Vad ser du mest fram emot?

Allt med Författarskolan! Så himla glad att jag får vara med! Och sen lite annat smått och gott som ännu planeras... 

Känner du dig klar med sommaren?

O, ja. Alltid. Hit med hösten nu. 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

För ett år sedan var jag i London på forskningsresa. Vilket förstås var fantastiskt, men jag var ännu väldigt osäker om vart avhandlingen var på väg och hade en ingrodd stress och ångest från forskningsresorna till Texas och Trinidad hösten 2016. Resultaten blev rätt tydliga: kvällen innan London fick jag ryggskott (eller något liknande, det förblev oklart) och satt vid akuten vid TYKS och medan jag var i London fick jag en konstig allergisk reaktion som gav mig utslag i hela ansiktet (jättefräscht alltså). Det var en hektisk höst och kroppen började protestera. 

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sen var det också en hektisk höst. Jag skulle skriva klart min gradu och gick från att ha lite material här och där till en 100-sidig text, vilket i dåläget var det längsta jag skrivit. Men examen fick jag sen lagom till födelsedag och jul. 

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Resor och utfärder. Att träffa gamla, kära vänner och nya, härliga vänner. Skrivkursen på Nötö. Att bli antagen till Författarskolan. Och så fick jag en dikt publicerad i Presens här nu nyligen i augusti, så det blev en riktigt bra sommar! Sämst var ju hettan. Herregud, jag klarar inte av det. 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Romaner, kanske någon diktsamling. Det var prat med en vän om att eventuellt se Taru sormusten herrasta på Åbo stadsteater. Allt är lite öppet ännu, men det blir nog bra tror jag.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Jag hoppas att det blir mina klänningar i tjockare material. Sommarklänningar är trevliga, men höstklänningar till vardags är min grej.
Fast hemma blir det mest mysbyxor och t-skjorta.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Va kul att hitta till din blogg! Jag har bläddrat i lite av dina äldre inlägg och det e riktigt roligt att läsa om dina skrivprojekt. Jag håller själv på med nåt som hoppeligen ska bli en roman en dag och så skriver jag gradu så det e många relatable tankar i dina inlägg :D och uppdateringar om Författarskolan e jätteintressant eftersom jag själv sökte in men får göra ett nytt försök om det ordnas flera gånger!
Leona08.09.18 kl. 15:43
Hej Leona! Kul att du hittat hit och tycker det är roligt att läsa om mitt skrivande! Ibland känns det helt överväldigande med allt jag håller på med, så det är jättekul att höra att någon annan tycker det är intressant. :)
09.09.18 12:26


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer