Om skrivkurs och att hitta hem

20.08.2018 kl. 16:12


Jag har alltså varit på.... Skrivarkurs till Nötö med Åbolands litteraturförening, 17-19.8.2018.

Jag tänkte jag skulle dela med mig några tankar och känslor från min första skrivkurs. Jag har inte varit på något liknande. Förra hösten var jag förstås jag Estradpoesi med Lotta Palmgren (och jag tänker aldrig sluta rekommendera kursen eftersom de dikter som fick sin början där vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen), men det var ändå inte riktigt samma sak. Den gemenskap som växte fram över helgen var något helt annat. Jag har aldrig haft ett liknande skrivande sammanhang och det kändes så naturligt att läsa mina texter och lyssna till de andras. 

Nötö var underbart. Idylliskt och vackert. Vädret var fantastiskt om dagen, det stormade om natten och med delade upplevelser av husspöke och utedass, havsbad och själva skrivandet blev den här vistelsen vid Backaro pensionat sommarens höjdpunkt. Om något så insåg jag att mina texter inte skadas av att jag är lite mosig i hjärnan. 


 

I dag har jag haft svårt att landa i vardagen. Jag blev liksom kvar på Nötö ett tag till, tankarna far tillbaka dit. Jag har renskrivit lite lärdomar från kursen och funderat över höstens skrivmål. Och nu då räkningen till Författarskolan damp ner i inkorgen var min enda reaktion: Shut up and take my money! Jag längtar verkligen till Författarskolan som börjar om knappt två veckor.

Jag saknar också de människor jag lärt känna nu under veckoslutet. Några vet jag att jag kommer träffa igen och andra hoppas jag att jag träffar igen så småningom. Det blir allt svårare att tänka att jag kunde lämna Åboland, jag har verkligen lagt rötter, och i dag då det är precis 10 år sedan jag flyttade till Åbo känns det mer och mer som jag kan ha hittat ett hem här i trakterna.

Med skrivandet och skrivkurser har jag i alla fall hittat hem. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer