Cirkeln är sluten

02.08.2018 kl. 11:14


I höst blir det 10 år sen jag flyttade hemifrån för att studera i Åbo. Tiden går snabbt, men nu sitter jag och fnittrar för mig själv, för visst är det som om universum gillar ironi? 

När jag skrev inträdesprovet till engelskan våren 2008 visste jag att det gått åt helvete. Jag var så besviken på mig själv efter provet och för första gången var jag på riktigt tvungen att inse att jag behövde en plan B för mina studier.

Den planen fanns vid Västra Nylands folkhögskola. Jag förberedde mig på att börja studera på deras språk och turism-linje. När brevet ändå kom från ÅA att jag sluppit in - med poäng precis över gränsen för antagna kan jag tillägga - fick jag be om ursäkt till VNF och packa mina saker för att fara till Åbo i stället. 

Nu 10 år senare hamnar jag ändå till Karis och VNF. Visserligen bara för en helg här och där, men det känns som om cirkeln är sluten. Författarskolan och Arvid Mörne-priset har liksom startat en ny cirkel. Kanske är det bara jag som ser det, men universum tycks gilla mig så pass mycket att jag får skratta åt ironin och livet nu. 

Det är en härlig känsla. 

En cheesy solnedgång från Alghero, Sardinien på det! 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer