Finncon och Breven från Maresi!

16.07.2018 kl. 12:52


Sommarvärmen är lite för mycket för mig nu, så under helgen har jag och L undvikit strand och sol och i stället shoppat i Mylly (jag köpte en ny vinterjacka, haha) och på söndag besökte vi Finncon! Båda gillar vi science fiction och fantasy och eftersom Maria Turtschaninoffs senaste skulle säljas var det nog rätt så självklart att vi skulle gå dit! Jag fick min nya bok, fick den signerad och vi lyssnade på några paneler och diskussioner. Hjärtat klappade extra hårt under Turtschaninoffs Speech of Honour, föreläsningen var så inspirerande! Jag gick därifrån ännu mer säker på min sak: jag ska bli författare. 

Så nu ser jag fram emot att läsa Breven från Maresi och noggrannt kolla igenom den ursnygga kartan som finns inne i boken! Boken kommer ut först i augusti har jag förstått, så det känns ju lite extra speciellt att ha äga den redan nu. 

I övrigt kan jag säga att Finncon var jätteintressant, men skulle den ha varit i en annan stad är Åbo tror jag knappast jag skulle ha farit dit. Evenemanget hölls vid Turun Yliopisto, bara upp på backen från Arken och Asa, så det var jätteenkelt att ta sig dit. Men sommarvärmen gjorde också att luften tog slut i de mindre salarna (ingen AC!) och med dundrande huvudvärk och vätskebrist så fick vi lov att gå miste om den sista panelen och avslutningsceremonin. Med det sagt var det ändå otroligt givande att vara där och det var ju super att det fanns program på svenska och engelska också, och inte bara på finska. Ett välplanerat evenemang! 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer