Blå stämning

09.07.2018 kl. 14:56


Jag brukar försöka att inte blogga såna här dagar. En tung måndag efter en helg med migrän. En sån där måndag som egentligen bara är en fortsättning på en jobbig helg. En sån där måndag jag vaknar med ångest. En sån där dag då jag är vilse inombords och känner mig fången av min kropp som vägrar lyda.

Jag älskar anteckningsböcker! Anteckningsböckerna här är Midnight Steel, i storlek Midi och Ultra, båda från Paperblanks och pennan från Ballograf.

Kanske är det just då jag känner mig som mest mänsklig. När oron och kaffet cirkulerar i kroppen och sinnet sakta men säkert klarnar. Den där stunden då det börjar lätta, då jag accepterar att jag föredrar regn över sol och att jag älskar tystnad och anteckningsböcker. Just då, då orden börjar komma. Inte för att jag vill skriva, men för att jag måste. För att det är då livet tar tag i mig igen. 

Livet är ord. 

Jag vet nu vad jag ska göra med den mindre av mina två nya anteckningsböcker. Den ska vara fylld av påminnelser. Påminnelser om att jag är på väg och att jag har en kommande författarkarriär, so help me God, it's gonna happen.

För att ett vanligt liv är inte mitt och ett kreativt liv är det enda jag kan leva. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com