Bara lycka och vardag

05.07.2018 kl. 14:27


Jag vet inte längre var jag ska börja. Alltid nu och då blir det lite onödigt tungt att ta tag i den här bloggen. 

Jag kan säga att jag jobbar vidare på avhandlingen. Det går ganska bra. 

Jag redigerar min roman Professorn nu under Camp NaNoWriMo. Jag började med att läsa igenom den från början till slut - och jag blev hopplöst förälskad i min egen berättelse.  Det är ett riktigt bra råmanus, om jag får säga det själv. Så nu redigerar jag den, sida för sida. Det går lite långsamt, jag läste ju alldeles nyss hela boken och petade ner några snabba kommentarer bara, men jag känner mig inte stressad. Jag ska ta mig igenom alltihopa nu i juli, fixa det som sticker ut. Sen pausa igen, jag ser hur läget är senare i augusti. 

Köpte ett snyggt halsband i Alghero, Sardinien, Italien. Steam punk-känsla och jättemycket inspiration får jag av halsbandet. Älskar det!

Jag skriver också ner idéer till Universumromanen. De har blivit fler, det hela bygger inte bara på en känsla längre. Faktum är att jag häromdagen slogs så hårt av en idé till en scen att jag satt och hyperventilerade. Så, jo. Det blir nog något på den fronten också, men jag tror råmanuset blir skrivet först i november. Bra så, jag har ändå fullt upp de kommande månaderna. 

Jag har fått stipendier för min forskning. Så nu, fastän det här är min sista månad med stipendiepengar från Donner-fonden, har jag ekonomin under kontroll ännu tills efter årsskiftet. Kanske ända in på våren, beroende på hur bra jag jobbar nu och i höst. Det är verkligen en lyx att ha det här privilegiet eftersom min avhandling nog behöver mer tid. Men inte mycket. Jag ska skriva klart nu. 

Jag lever i en bubbla där jag bara skriver och redigerar, men jag har svårt att se hur jag skulle kunna bli lyckligare. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com