Tillbaka till rutinerna

27.06.2018 kl. 14:49


Nu är det slutet av juni och jag fattar ingenting. Borde det inte vara höst snart? Jag har varit borta från Åbo ett par veckor och fick lite chock när jag kom tillbaka. Hur kan det vara så tyst här?!

På riktigt, det var så mycket ljud överallt de senaste två veckorna att jag fick börja ifrågasätta vem jag är då jag inte klarar av ljud runtomkring mig mera. I Österbotten satt jag och L mest hemma hos mina föräldrar (hade inget behov att röra mig i Jeppis eller nån annanstans), men det är ju ändå på landet och det rör sig folk i huset hela tiden. Plus traktorer och maskiner som dundrar, flugor som surrar och katter som är j*vligt sura över att vi hämtat med hunden. Någon ropar något hela tiden, någon vill en något hela tiden. Inte konstigt att jag aldrig skrev mer än (snabba) korta dikter när jag bodde hemma, det finns inte det lugn och ro jag behöver för att skriva i Pedersöre. 

Ja, och så var vi ju en vecka till Sardinien också. Ska lägga upp bilder därifrån i ett annat inlägg. Men där var det också mycket ljud. Halvdöva pensionärer och barnfamiljer med bebisar plus tunna väggar i hotellet, you know. 

Men nu är jag hemma i Åbo och jag försöker komma tillbaka till rutinerna. Jobbar vidare med avhandlingen (det löser sig riktigt bra på den fronten kan jag meddela, det rasslar in stipendier) och så planerar jag mitt skrivande/redigerande till Camp Nano i juli.

Kan hända att jag åter igen siktar in på att vara onödigt ambitiös, men kanske är det bara sådan jag är. Ambitiös och tål inte en massa ljud runtomkring mig. Kanske borde nästa års semester bli att skriva en roman i en mökki ut i ingenstans. He sku va na. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com