He blir no bra

24.05.2018 kl. 11:16


Det är en dryg vecka kvar av maj och det känns som sommar. Jag försöker njuta samtidigt som jag planerar in mängder av jobb. I december var den senare hälften av 2018 ännu rätt så oklar. Det var en del frågetecken om både jobb, framtidsutsikter, var vi skulle bo och helt enkelt om ekonomin skulle gå ihop. Nu är den oklarheten uppskjuten till november, eller egentligen nyår. Det löste sig med alla mina frågor, åtminstone för resten av året. Det blir inga stora förändringar. 

Jag fick tre månaders finansiering från Svensk-Österbottniska Samfundet och de pengarna kommer helt klart hjälpa mig i höst när det är meningen att jag ska få klart min avhandling. Jag har en ny tidtabell med avhandlingen och allt ska gå i rasande fart. Jag pendlar mellan "Yes! Det här fixar jag!" och ett "Fan, det här kommer aldrig gå ihop!"

Men åtminstone löste det sig inför hösten. Vi bor kvar i Åbo och just nu känns det som att vi nog stannar kvar här på obestämd framtid. Avhandlingsjobbet ska prioriteras och jag siktar på att få ha min disputation nångång 2019. Och de efterforskningar jag gjort under våren i arbetsväg kommer komma till nytta sen i höst/vinter då jag igen tvingas fråga mig hur jag kommer betala räkningarna.

Det löser sig. Jag har alternativ - för jag har sett till att jag har det. Så jag tänker stirra mig blind på min text nu i sommar och intala mig själv orden som tagit mig så här långt:

He blir no bra.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com