Nya skrivprojekt

22.05.2018 kl. 11:41


I fredags skrev jag klart mitt råmanus till Professorn. Vanligtvis (det har blivit så pass ofta nu så jag tänker skriva 'vanligtvis') skriver jag råmanus i november under NaNoWriMo, men eftersom jag jobbade på en annan text i november och idén till Professorn föddes först i slutet av året så har jag suttit och skrivit den här romanen mellan februari och maj (i januari planerade jag skrivandet). 

Jag är ännu lite förvånad över hur smidigt det gick att skriva mina 70 000 ord. Jag hade en regelbunden skrivtid (varje vardag kl. 21) och skrev oftast ingenting på helgerna (fastän jag trodde det skulle bli tvärtom). Visst blev det dubbelt fler ord den månaden jag deltog i Camp NaNo, men det blev aldrig så stressigt som med vanliga NaNoWriMo i november. Och nu har jag satt punkt. Redigering fixar jag senare i sommar. 

Nu vet jag bara inte vad jag ska göra med min inplanerade skrivtid. Blir det dikter eller en ny roman? Eller båda? Jag har ju planer för romanen som håller till i min Universe Journal, men det är nog en hel del som behöver kluras ut innan jag sätter mig ner och skriver den boken. Material till dikter finns det också i mitt huvud. 

Att planera skrivprojekt är inte samma sak som att sätta sig ner och skriva. Under planeringen kommer det så många idéer att det riktigt kliar i fingrarna. Allt jag vill är att sätta mig ner och börja skriva. Men planeringen kommer vara viktig om det här nästa romanprojektet ska bli till nåt. Så troligen är det precis det jag gör de närmaste veckorna. Planerar en ny roman. Och när det kliar som värst i fingrarna skriver jag dikter. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer