Hälften av det jag tänkt läsa

21.05.2018 kl. 11:41


Jag läste mycket förra veckan. Alltså sånt som inte hör till avhandlingen och sånt jag i stället kan förknippa med avkoppling. Jag blev nog förvånad när jag insåg att jag tagit mig från pärm till pärm om och om igen på bara några dagar. ​

När jag på Arvid Mörne-festen för två veckor sen fick frågan om vad jag skulle göra med prispengarna svarade jag ärligt att jag tänkte köpa böcker. När det svaret inte riktigt fick bra respons fick jag nämna den inbokade bröllopsresan till Sardinien (Vi ska till Sardinien!) och påpekade att extra klirr i kassan är ju bra då man är på resa. Det fick bättre respons.

Men faktum var att jag beställde en massa böcker för (lite av) mina Arvid Mörne-pengar. Och när jag hämtat ut mitt paket klarade jag av att hålla mig i mindre än 24 timmar innan jag började plöja igenom böckerna. Först ut på torsdag var Adrian Pereras White Monkey och sen på fredag läste jag Michaela von Kügelgen (Kugges) bok Vad heter ångest på spanska? Och söndag spenderades med Ellen Strömbergs Jaga vatten.

Det var ju tänkt att jag skulle sprida ut läsningen lite så att böckerna räcker hela sommaren, men det börjar ju se riktigt dåligt ut på den fronten! Inlandet, Själarnas ö och Den svavelgula himlen lockar. Jag vill läsa mer! Så jag måste nog köpa lite fler böcker... 

Har ni rekommendationer? Pluspoäng om det är finlandssvenskt!

Kommentarer (2)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Du får gärna läsa min debutroman "Frukost på stranden". Den kostar 15 € + postningskostnader :) Hör av dig om du är intresserad!
Yvonne 21.05.18 kl. 13:30
Intressant! Vad handlar din bok om? :)
22.05.18 09:33
Har du läst Ulla Donners Spleenish? Älskade den!
Hedenandis21.05.18 kl. 17:22
Det har jag faktiskt inte, men den borde jag ju nog läsa. Tack för tipset!
22.05.18 09:34


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com