Jag vann andra pris i Arvid Mörne-tävlingen!

08.05.2018 kl. 13:47


Fredagen den 13 april fanns plötsligt ett mejl i inkorgen. Jag trodde ju inte att jag hade nån chans, inte egentligen, det hade kommit in 115 bidrag (inklusive mitt). Samtidigt hade jag just den veckan gått omkring och tänkt - om de meddelar så blir det nog den här veckan... Jag har ju skickat in nåt bidrag tidigare, men i år var första gången då jag kände mig riktigt positiv när jag skickade in mitt bidrag. Jag tänkte att jag kanske nog hade nåt. 

Jag kunde inte läsa hela mejlet före jag satt vid köksbordet och tjöt. L trodde det skett en olycka och kom rusande, och där satt jag och skrattade och grät om vartannat helt hysteriskt. 

Bekräftelsen! Erkännandet! Euforin!

(Och senare också en rejäl svacka med bluffsyndrom som gjorde att jag i nästan två veckor inte kunde skriva vidare på min Camp Nano-roman.)


Så här nöjd vad jag i går då jag kände jag var tvungen att ta en selfie - L's bilder från prisutdelningen var inte precis Instagram-värdiga, tyvärr.

Prisutdelningen var i går. Himmel så nervös jag var! Jag hade nämligen inte läst upp mina egna dikter före i höstas då jag gick på Ann-Charlotte Palmgrens Estradpoesi-kurs vid svenska Arbis här i Åbo. Jisses, så glad jag var att jag fått öva! Och glad över den kursen är jag också annars: mina numera prisbelönta dikter fick sin början på den kursen. (Såklart jag rekommenderar den!)

II pris i Arvid Mörne-tävlingen ges för en frän svärmorssvit, som hedrar tantperspektiv och galghumoristiskt låter smockan ständigt hänga i luften i uppkäftiga dikter med episkt anslag.

Prismotiveringen var det jag var mest nyfiken på. Den hade jag undrat över i tre veckor. Och visst är det en riktigt prima motivering. Jag känner mig så stolt! Jag skrev nånting jag själv tänkte att jag ville läsa och i samma veva hittade jag min stil. Min röst. Om mina framtida verk kan bli som det här, då är det förhoppningsvis inte bara jag som sitter och skrattar åt mina egna texter. Kanske resten av Svenskfinland tycker de är roliga också?

Så nu vill jag inget hellre än att skriva vidare. På, typ, allt. Alla projekt vill jag skriva - nu genast. Men jag ska sansa mig. Prioritera en handfull saker i stället för tusen. Jag har bland annat en doktorsavhandling jag ska jobba vidare på också. 

Och vet ni. Som om det inte vore nog med prisutdelningen, i går kom ett mejl om att jag blivit beviljad tre månaders finansiering till min avhandling från Svensk-Österbottniska Samfundet! H-e-r-r-e-g-u-u-u-u-d... Så nu ska avhandlingen definitivt bli klar den med.

Men ja. Om ni undrar över prispengarna från Arvid Mörne kan jag säga att de nog främst ska gå till mitt skrivande. Jag tänker mig skrivkurs(er) och kanske en prisfinansierad skrivperiod. Fast just nu tänker jag mig böcker. Det börjar bli en drös finlandssvenska romaner jag länge velat köpa men som jag inte tyckt mig ha råd för. Så jag tror minsann jag ska fixa mig ett maffigt bokpaket från Adlibris nu allra först. 

Kommentarer (3)
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Så roligt, grattis! ????
Fredrica08.05.18 kl. 14:22
Tack Fredrica! :)
08.05.18 15:37
Åh! Fantastiskt! Ett STORT grattis!!
Kugge08.05.18 kl. 17:13
Tack så mycket Michaela! :D
08.05.18 21:06
Grattis ♥
déa09.05.18 kl. 07:59
Tack Déa! :D
09.05.18 09:34


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com