Innan jag fyller 30

03.04.2018 kl. 09:57


Det känns bra att jag är på virtuellt skrivläger hela april. Camp Nano styr tankarna bort från jobb- och framtidsångesten, det får mig att tro på mig själv och det jag vet att jag kan. Ge mig en deadline och jag skriver min text. 

Synd bara att ingen vill ge mig en riktigt deadline till avhandlingsjobbet. Det är jag som ska ge mina egna deadlines. Och visst har det funkat bra hittills. Med tanke på att hela avhandlingen vändes upp och ner i slutet av 2016 och allt jag skrivit innan dess var mer eller mindre onödigt så har jag jobbat helt okej. Nu ser jag slutet och sidorna börjar bli rätt många. Det blir ett helvete att redigera allt, men det ska nog gå det med.

Jag singlar slant för att se hur stor chansen är att jag får min examen innan jag fyller 30. Förstår knappt varför det skulle vara en så stor morot att få examen innan mitten av december 2019. Kanske, kanske inte.

Jag har ännu så mycket jobb kvar och slutskedet i doktorandtiden är oviss och man vet inte hur länge saker och ting kommer ta. Det kan dröja länge innan man blir färdig efter att man ansett att avhandlingen är "färdig". Hur länge tar det innan alla som ska läsa avhandingen har läst den? Hur mycket redigering behövs ännu? Hur länge tar det innan man hittar ett passande datum till disputation? Allt sånt och mer kan ta väldigt mycket tid.

Men fan om jag inte önskar jag fick min Filosofie Doktor-titel före jag fyllt 30. Sablar vilken egoboost.  

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com