Camp Nano, anteckningsböcker och bujo-tankar

02.04.2018 kl. 11:51


Det är april och Camp NaNoWriMo är igång! Mitt mål är att skriva 35 000 ord under månadens gång, men allra helst vill jag skriva klart romanen jag jobbar med. 

Roman tre bullrar bak i skallen. Jävlar vilket liv den för. Men jag tänker inte sätta mig ner och skriva den berättelsen (ännu) för jag vet att om jag har två stora skrivprojekt inom april så kommer ena, eller till och med båda, lägga sig ner och dö. Och att återuppliva historier har jag ingen lust med. 

Jag är fast i bujo-tankar ännu, men inser att jag bara sprider ut mitt liv i olika anteckningsböcker. Nåja, får väl bli så då. En kalender för avhandlingsjobbet, en skrivbujo för mitt kreativa skrivande och en tredje bujo att reda ut vardagen. Det är den tredje jag behöver börja med och ska börja med. 

Jag har beställt en Leuchtturm 1917, A5 med prickar, och inväntar den.


Screenshot från Adlibris

Men jag har också fått hem en Lemome, A5 med prickar, och den är så vacker, så vacker! Tjockt papper och underbara pärmar.


Screenshot från Amazon

Men min Lemome ser så proffsig ut att jag undrar om inte jag får spara den till proffsigare tider. Tider då jag ska ut och kriga om min inkomst. Tider då jag startar upp nånting nytt utanför det akademiska. Tur för mig att jag känner mig redo för det. Tur för mig att jag har tillräckligt med skinn på näsan och att en övertygad optimist bor inombords. Jag tror min Lemome kan bli precis det jag behöver då - sen till hösten eller ännu senare, det beror ju på - och då startar jag upp en ordentlig Career Journal-bujo.

Så om Leuchtturm 1917 är allt vad den lovar börjar jag ordna upp min vardag i den. Och så får Lemome vänta lite till. Får se, borde ha båda på mitt skrivbord den här veckan. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer