Borde en bujo ta över mitt liv?

20.03.2018 kl. 10:55


Jag ska börja med nästa stora kapitel i avhandlingen och allt jag vill är att skrota min nuvarande kalender och reda upp mina tankar i nånting nytt. Visserligen kändes det så redan vid årsskiftet men jag tvingade mig att fortsätta med min gamla hederliga Moleskine-kalender för trots allt så är den ju väldigt praktisk. 

Men nu är det som om våren litegrann är på väg och jag bara önskar mig nya saker hela tiden! Vanligtvis önskas nya kläder och nya skor så här mot våren, men i år är det bara drömmen om vackra anteckningsböcker och en bättre organiserad vardag.

Jag drömmer lite om en bujo-vardag. För några veckor sen började jag göra upp en "skriv-bujo" (en bullet journal för mitt skrivande) och det har varit riktigt prima. Skrivandet går framåt och nu har jag snart kommit halvvägs i min andra roman, den jag började på mer seriöst i januari. Så nu funderar jag på att ta steget längre och ta tag i resten av mitt liv också med hjälp av en bujo. 

Det här är förstås också en form av prokrastinering. I stället för att dyka ner i mitt avhandlingsmaterial igen så vill jag bara plaska runt där fötterna når botten och jag kan få en överskådlig blick över allt det jag borde hålla på med men som jag hellre planerar in än faktiskt tar tag i.

Äsch. Jag vet varken ut eller in. 

Har nån annan låtit en bujo ta över ens liv? 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Ja, börja med bujo! Den kan hjälpa med att reda ut stora projekt till mindre bitar som det sedan är lättare att ta tag i. Är du redan med i den finlandssvenska bujogruppen på Facebook?
Fager Dam26.03.18 kl. 21:28
Hej! Nej, jag är inte med i gruppen men ska genast ta och kolla upp den! Tack för tipset :D
27.03.18 11:48


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer