En skrivande människas vardag

15.03.2018 kl. 14:59


En uppdatering om vad jag håller på med. Sådär allmänt. 

Jag ska den här veckan redigera klart (eller så klart som det nu blir) 80 sidor material och sen skicka det vidare till mina handledare. Jag måste sätta punkt nu, det måste vidare till nästa skede. Det har skjutits upp och jag har stirrat mig blind på både Instagram och Facebook i stället för att bara ta tag i min egen text. Klockan tickar och jag har andra deadlines. Perfektion får ge vika för läsbar text, även om jag måste medge att det finns ett par riktigt saftiga godingar till metaforer i min tjatiga akademiska text. 

Jag har skickat in stipendieansökningar. Min finansiering tar slut till sommaren men avhandlingen kommer inte vara helt klar, så jag sitter och hoppas att nån trevlig stiftelse tycker att det jag håller på med låter intressant och att de vill ge mig nån månads finansiering så att jag får redigera hela boken och bli klar. 

Jag har insett att jag skriver En Bok. Inte "bara en avhandling", utan en riktig bok. En sån som nån kanske vill läsa. Den handlar ju trots allt om skrivande och skrivprocessen. Vem vill inte läsa sånt? Jag tycker i alla fall att min bok håller på att bli riktigt spännande och jag ser fram emot att få den klar.

Ett avgörande kapitel tar form. Nya tankar har kombinerats med gamla och jag håller på att staka ut mina viktigaste poänger till mitt diskussionskapitel. Nu ska det bli fyrverkerier och storslagenhet blandat med teori och egna funderingar. Det kommer bli riktigt ångestfyllt att skriva det (tänk om jag glömt nåt uppenbart?) och säkert också riktigt fantastiskt. För när det här kapitlet är klart så börjar mycket av avhandlingen vara skriven. 

Jag har druckit mycket kaffe den här veckan men inte varit särskilt effektiv. Jag är inte effektiv jämt och jag borde inte vara så hård på mig själv över det. Ingen producerar till 100% hela tiden. Så det blir kanske en vecka utan desto större framsteg, men även små steg framåt i rätt riktning är ju bra. 

Jag har gråtit över att Stephen Hawking är död och vill bara skriva kreativt hela tiden. Jag trodde liksom att Hawking aldrig skulle dö så det kom ju som en chock. Och nu vill jag skriva en Galet Stor Roman som har sitt eget Theory of Everything. Men den romanen måste vänta lite ännu. Jag har fortfarande två andra romaner som kallar mig. Fast jag är definitivt inne i en period då det inte är brist på idéer eller motivation. Jag skriver varje dag och i april tänker jag köra hårt med Camp NaNoWriMo (mer om det en annan gång). 

Så... Ja. Jag skriver om skrivande, tänker på skrivande och sen skriver jag lite till. Lycklig så, även om det är lite stressigt. Att hela tiden producera nåt blir som ett mantra, men jag ska försöka vila upp mig mellan varven också. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com