Bluffsyndrom

29.01.2018 kl. 10:43


Jag skulle på seminarium. Jag hade lämnat in text, jag hade läst andras texter. Insåg snabbt att min text inte höll måttet. Jag fick sånt mindervärdeskomplex att jag undrade om jag kunde stanna hemma. Låtsas ha blivit sjuk. 

Jag klädde upp mig i klänning. Fixade håret, sminket. Ville se representabel ut. Det var inte ofta jag syntes till i de här sammanhangen. Jag ville se sammanhängande ut. 

Jag köpte en cappuccino och dök upp precis i tid, varken för tidigt eller för sent. Hälsade. Tog en plats. Låtsades höra hemma. 

Jag skulle få kommentarer, jag skulle kommentera åt andra. 

Förvåningen då andra tog anteckningar då jag gav mina kommentarer. Nickande miner och röster som bekräftade det jag sagt. 

Skräcken när det var min tur. Min text som jag petat ner på några dagar innan seminariets deadline. Och jag möttes av bara positiva kommentarer. Fick intresserade frågor. Det blev diskussion. 

Men när jag satte mig i bilen kunde jag inte skaka av mig känslan. Att de alla ljugit. Att de bara sagt något positivt eftersom de tyckte synd om mig. Att jag bara lurade mig själv till att tro att jag har bluffsyndrom. Att jag egentligen är så dålig som jag tror. 

Det tar dagar att komma ur svackan, men jag gör det.

Jag måste ju skriva klart. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer