Liv, jobb, skrivande och nyårslöfte 2018

04.01.2018 kl. 10:19


Nytt år och ännu några dagar ledigt. Jag har sju månader finansiering spikade, sedan är det oklart, men jag vet att det blir mycket under våren. Kapitel ska skrivas klart, texter ska redigeras och hela avhandlingen ska ta form. Det är mycket jobb, men jag vet att jag kan fixa det. Jag skrev det mesta av min magisteravhandling på 100 sidor på drygt två månader, så varför skulle jag inte få fixat resten av min doktorsavhandling på sju månader? I alla fall intalar jag mig det. Vi får ju se hur det blir, jag tänkte inte ta död på mig själv med att stressa över en avhandling. 

Utöver avhandlingen så måste jag ju söka jobb. Eller starta eget. Jag ögnar igenom olika sidor med lediga jobb och singlar slant mellan alternativen än så länge. Men jag är hoppfull. Jag vet vad jag är bra på och jag vet hur jag kan marknadsföra mig själv. Självförtroendet är det inget fel på heller som ni kanske märker. 

Det är mycket att klura ut i år. Och medan jag klurar så sitter jag och skriver. Poesi, noveller och romaner. Princip allt i plural just nu. Tänkte redigera flera dikter i dag, åtminstone den här veckan medan jag ännu bestämt mig för att ha ledigt, och skriva klart min novell jag petat på sedan mitten av december. Och romaner, ja, de är två nu som jag valt att aktivt jobba vidare med. Min NaNoWriMo-roman på 70 000 ord ska redigeras i vår och min nya romanidé håller på att utstakas. Förhoppningsvis finns där tillräckligt med material så att jag kan skriva hela grejen sen till hösten, kanske till och med NaNoWriMo 2018. 

Mycket skrivande som vanligt, men så ser det ut. Inget fel med det så länge jag känner att jag har balans i livet, så länge jag känner det är hållbart. Jag försökte räkna och kom fram till att 2017 skrev jag totalt över 700 sidor, så jag vet ju vad som är möjligt. Jag vet vad jag kan åstadkomma. Men det skrevs mycket i perioder då så nu hoppas jag på lite mer regelbundenhet. Jag vill skriva lite varje dag. Kalla det nyårslöfte eller vad ni vill, men det är mitt mål för i år. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com