Mitt nya år av förändringar

18.12.2017 kl. 13:54


Det är måndag och det är julafton på söndag. På nåt vis går det inte ihop. 

Jag tar två veckor ledigt över jul och nyår, men ännu den här veckan ska jag försöka åstadkomma något med avhandlingen. Fast faktum är att jag verkligen börjar känna mig less på den. Det är intressant, men jobbigt. Tungt att försöka tänka på helheten, svårt att inse att den så småningom borde bli klar. Rättare sagt, till sommaren. 

2018 kommer föra med sig en del förändringar. Det är stora frågetecken kring jobb, inkomst och boende. Kanske blir det helt annorlunda eller så löser det sig på ett sätt att inte särskilt mycket förändras. Jag vet inte. Vi får se. Det blir spännande. 

Det jag vet är att jag är inne i någon slags ny fas i mitt skrivande. Att skriva är magiskt och berättelserna glittrar. För fyra år sedan hade jag skrivångest. Sedan gick jag till att ha idéer och börja peta ner dem. Men nu har jag idéer som slår mig som käftsmällar och som hotar och lockar med kaos och magi om jag inte skriver ner dem, helst nu genast. Det är lite skrämmande att tänka om min livssituation ändras totalt, för vad kommer dessa käftsmällar göra åt mig då? Om jag inte har tid att skriva ner mina berättelser, kommer de lämna mig i fred och hitta någon annan eller orkar de vänta tills jag har tid igen? Om jag en gång låtit kreativiteten frodas inom mig, går det att lägga locket på? Skulle det gå att sluta? 

Jag fyllde 28 förra veckan. Mina nyår börjar alltid ett par veckor tidigare än andras. Jag är inne på ett nytt år nu. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer