Dag 6 #NaNoWriMo

06.11.2017 kl. 09:22


I dag är det mycket som står på schemat. Mycket jobb som ska avklaras och kurs i kväll och ryskakurs i morgon kväll (jag borde öva så jag inte är helt vilse sen på lektionen). I stort försöker jag bara mitt bästa att bara få ner tillräckligt många ord till NaNoWriMo för att kunna klappa mig själv på axeln och säga: "Det är okej. Det räcker."

Det är måndag morgon och snart har jag kruxat av morgonen skrivpass. Jag är uppe i 13 000 ord och hoppas på lite mer under eftermiddagens skrivpass. 

Jag skrev inte särskilt mycket om mitt nanoskrivande ifjol på sociala medier. Det blev liksom inte av när jag satt ensam på andra sidan jorden och inte visste vart berättelsen skulle ta vägen. Och sen efter att jag kommit hem igen i slutet av november så blev det inget mer skrivande alls. Jag var för trött. Nu när jag tänker tillbaka undrar jag hur hårt det egentligen varit att vara hemifrån så där. Sex långa veckor utomlands. Ensam. Till USA och till Trinidad. Jag fick inget vettigt gjort på två månader efter att jag kommit hem. Januari var en av de mörkaste månaderna jag varit med om. 

Det är annorlunda nu. Jag har en historia som ska berättas, och jag vet hur det ska gå för mina karaktärer. Jag är hemma och behöver inte fundera för mycket på min omgivning. Och jag uppdaterar på Instagram så mycket jag bara hinner för det känns som om jag har bättre koll då. Det kan väl hända att det här är mitt bästa NaNoWriMo-år hittills. Jag hoppas det. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Ах, русский! Сильный язык!
Affe af Skrifwklaada02.12.17 kl. 11:56
Aj, förlåt! Missade totalt din kommentar. Men bättre sent än aldrig: Да. Русский - очень сильный язык.
10.04.18 13:19


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer