Preptober!

17.10.2017 kl. 11:45


Med ungefär två veckor tills årets NaNoWriMo är jag i full gång med Preptober. Jag sneglar på manuset, jag läser om hur man inte skriver en roman, jag går igenom min Ready, Set, Novel!-bok och försöker tänka ut olika scenarier som jag kan jobba in i romanen utan att det blir för tungläst. Det där med att hitta rätt balans kommer bli största utmaningen i år - inte för smockfullt med detaljer, galna klichéer eller för mycket subplot, men inte heller för rakt på sak, utan djup och utan igenkänningskänsla. 

I det här skedet börjar jag ha så höga förväntingar att allt riskerar att falla sönder så fort jag ska få igång rutinen att skriva, varje dag, i en månad. 1 667 ord varje dag är medeltalet. Hittills under mina tre tidigare nanowrimo-höstar har det varierat ganska stort med antal ord från dag till dag. Men två av tre höstar fick jag ändå ihop 50 000 ord, och hösten jag inte fick det (ifjol) fick jag i stället det råmanus jag nu jobbar vidare med. 

Jag har sett fram emot den här omskrivningen så länge. Låtit historien växa sig fram och nu är det dags att rensa bort allt som känns fel eller onödigt och lägga till sånt som bidrar till historien. Jag vet inte riktigt vad slutresultatet kommer bli, men det är en viss känsla jag jagar - som jag vill att hela boken ska hedra och samtidigt förstöra. Höga förväntningar för en månads skrivande? Nej, inte alls.  

Är vi fler som bestämt oss för att ta oss an utmaningen NaNoWriMo i år? 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com