Me too

16.10.2017 kl. 16:14


Svårt att missa de orden idag på sociala medier. 

Me too.
If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote 'Me too' as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem. Please, copy/paste.

Mina erfarenheter är knappast några skräckhistorier, men de är ändå sånt som lämnat kvar och skavt. Länge. Fått mig att bli osäker, fått mig att ifrågasätta (gick jag för långt?), fått mig att ibland tänka 'Tur att jag är tjock, då ligger jag inte lika mycket i riskzonen' (som om det vore sant).

Men även de små berättelserna lurar i skuggorna. Även historier som blir skrattsalvor när man hällt i sig vin bland vännerna har en mörk baksida. Att vi accepterar, vi tror det är så här det är. Rycker på axlarna, skakar av oss och går vidare. Låter det skava inombords utan att säga det till någon. En överlevnadsinstinkt som inte "förtjänar" rampljuset innan Något Förfärligt Har Hänt. 

Det är viktigt att belysa utan att skamma. Kanske där det därför jag hoppas att MeToo-hashtaggen ska spridas, men att jag samtidigt önskade att den inte behövdes. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer