Londonresan

18.09.2017 kl. 14:22


Jag förstår inte riktigt hur det är måndag redan. För en vecka sen var det redan min andra måndag i London, men hur jag plötsligt kommit hit från då -- ja, jag vet inte riktigt. Jag käkar värkmedicin ännu eftersom ryggen bråkar. Är rätt så virrig i hjärnan och kan inte fokusera på nåt. Känner mig gammal men låtsas inte om det. 

Jag hängde en hel del vid Trafalgar Square när jag var i London. Och gick i parker och besökte muséer. Sa hej till gamla minnen, petade ner diktstrofer och köpte en massa böcker. Det var nästan så att resväskan inte gick att stänga när jag skulle hemåt. Jag fick faktiskt sätta mig på den och hoppas att dragkedjan inte skulle ge efter. 

Stonehenge var rätt så mäktigt och det var skönt att åka runt i the English countryside. Min exkursion var definitivt värt sina pengar. Hon som var reseledare, Rosie, var så himla kul och hade så mycket intressant att berätta. Det känns alltid skönt i själen när man ser någon som är på rätt ställe, som gör precis det de borde göra. 

London är ändå London. Dyrt och fullt med turister, men också massor med snubbar i kostym och en jävla massa smörgåsar som ska föreställa lunch. Är så himla trött på bröd, och då undvek jag alla dessa wraps, sandwiches, baguettes och bagels så gott det gick. 

Så, vad vill jag egentligen säga? Jag är glad att jag är hemma, men jag är också glad att jag var i London och forskade. Jag gjorde i princip allt det jag ville göra. Så det är väl inte mer än så. Nöjd är jag väl. 

Fler bilder finns på min Instagram. Helt öppet om någon vill snoka runt. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Älskar London och jag längtar dit varenda en gång jag åker därifrån. The English Countryside är så charmigt och det slår mig varje gång att det faktiskt är som i böcker/tv-serier..
Ronja19.09.17 kl. 12:03
Det finns alltid något att se i London! Och the English countryside är jättecharmigt - en orsak till att massor med filmer och teveserier faktiskt är inspelade där. På min exkursion berättades det att ibland kommer filmteam och hyr hela byar för att få den rätta känslan i deras film! Hur häftigt är inte det?
19.09.17 13:42


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com