Jag lyckades jinxa mig själv - London

15.09.2017 kl. 15:44


Lol, suck och stön. I mitt förra inlägg så var jag lite nervös över min Londonresa och försökte övertyga mig själv att allt kommer gå bra. 

Nåjo. Jag lyckades nog jinxa mig själv. 

Dagen innan resan kände jag plötsligt hur det högg till i nedre delen av ryggen och efter att jag tagit värkmedicin och vilat en stund så var jag i ett sådant skick att jag inte ens slapp upp ur sängen.

Så hela kvällen spenderades vid jouren vid Åbo sjukhus. Troligen var det fråga om någon muskel som kommit i kläm, för fasen om det inte gjorde ont. Dessutom strålande värken hela vägen ner till knäna. Jag fick muskelavslappnande och värkmedicin på recept efter att ha suttit fyra timmar och väntat på läkare. Apoteket hade redan stängt vid det laget, men jag fick fixat min medicin på vägen till flygplatsen tidigt följande morgon. 

Medicinen hjälpte bra, även om ryggen har blivit sämre nu sedan jag kom hem i onsdags. Antar att det inte var bra att sitta på flygplatsen några timmar och sedan sitta i flyg i tre timmar, följt av en två timmars bilresa. 

Kan ju också berätta att jag under mina dagar i London fick en allergisk reaktion så att hela ansiktet blev fullt med eksem och huden runt ögonen blev så rött att jag såg ut som en röd panda. Alternativt såg det ut som att jag gick och grät hela tiden medan jag vandrade runt i storstaden. 

***

Så jo, men sånt händer. Men jag är hemma nu i alla fall. Lite skrämmande är det ändå att läsa att det skett en explosion i tunnelbanan i London idag. Jag rörde mig inte i det området när jag var i där, men tankarna går ju dit till de drabbade. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com