Malala Yousafzai

18.08.2017 kl. 09:35


Ni kan omöjligen inte ha hört om henne. Utbildningsaktivisten som har ett nobelpris i bakfickan och som nästan dog i ett mordförsök. 

Jag blir så lycklig när jag läser om Malala i olika former av nyheter. Jag läste hennes bok för snart tre år sedan och jag vet att jag inombords ännu höjer henne till skyarna, att jag förväntar mig så fruktansvärt mycket av henne i framtiden trots att hon redan nu gjort massor. Men alltså, herregud, den här tjejen... Hur fantastisk är hon inte? 

Om vi någonsin är tvungna att rösta om en Världens President, President of the World, ja... Då får hon nog min röst. Det känns ganska stort att tänka så om en 20-åring i dagsläget när det verkar som om hela världen står i lågor. 

Månne det är dags att läsa om hennes bok?

Vem vet vad hon ännu kan åstadkomma. Vem vet vad all denna press kommer ha för inverkan på henne. Jag visste inte vad livet skulle bli när jag var i den åldern, men något säger mig att hon har lite bättre koll. Tills dess känns det lite trevligt att veta att hon ska börja studera vid Oxford University till hösten. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com