Svarta kläder.

16.08.2017 kl. 11:04


Jag vet inte varför, men alltid efter en mental svacka så dras jag till svarta kläder. Inte för att de skulle kännas "dystrare", utan jag får bara intrycket att svarta, stilrena kläder är det snyggaste som finns. För när jag är nere i svackan är det ju ingenting som känns snyggt, speciellt inte på mig. Svartklädd på sommarens begravning kände jag mig så felklädd. För stor och för mycket. 

Men nu är avhandlingsskrivandet igång igen, jag känner mig mer produktiv och lite gladare, så jag ögnar igenom skåpen efter svarta kläder inför höstens nystart. Hittar inga bra, beställer från Zalando (det är enklare att hitta kläder online när man ändå vet sin plus size-storlek än att plöja igenom affärer och komma hem utan det man ville ha). Min hårfärg blev plötsligt också lite mörkare än vad jag tidigare tänkt (men det ljusnar ju upp). 

Kanske började det med skorna jag köpte efter Tallinnresan. Man ska inte få vara så förtjust i skor, men gud... Hur mycket älskar jag inte de här skorna? 

Så till hösten, kanske främst med tanke på mina dagar i London i september, så blir det svart. Mycket svart. Och jag kommer känna mig jävligt snygg. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com