Detta tangentbord: 400 sidor text.

09.08.2017 kl. 14:01


Usch vad jag går runt och känner mig konstig just nu. Otillräcklig. Det är något stressigt också, troligen avhandlingen som bråkar bak i huvudet och det faktum att jag inte fått något jobb gjort alls under måndag och tisdag. Lite bättre idag, men långt ifrån bra. Kanske jag bara får acceptera att min mjukstart blev en halv jobbvecka? 

Just nu försöker jag sortera de 180+ sidorna med renskrivet material som jag renskrev klart innan semestern. Inte min text, men det är ändå jag som skrivit det nu. Så jag måste liksom dubbelkolla att allt finns med. Alla mina foton - bilder från anteckningsböcker fyllda med handskriven text - har blivit ett stort dokument som behöver ordnas upp. Bara det känns som ett gigaprojekt. 

Sen har jag runt 20 sidor jag borde skriva-redigera-renskriva den här veckan. Min analys som inte alls lockar just nu. Men jag ska börja pricka av varje sida. Det dokumentet, 110 sidor av mina egna funderingar, borde också redigeras under höstens lopp. 

Så dessa nästan 300 sidor har jag petat ner hittills i år. Inte konstigt att jag är stel i nacken och borde söka upp en massör.

Sen kan jag ju lite stolt medge att jag fått ihop en lite mer ordentlig version av romanen också. Runt 165 sidor bashistoria. Det ska bli mer, det ska skrivas om. Men ändå. Tänk så många sidor det blivit bara i år. Lätt över 400 sidor. Som jag petat ihop på mitt tangentbord. Alltså, jag älskar min dator. Den har fått ta emot så många ord. 

Jag borde kanske inte vara så hård mot mig själv. So what att hjärnan inte riktigt kommit igång ännu? Det har varit en tuff vår och en ännu tuffare höst ska det bli. Jag undrar hur många sidor jag samlat på mig i slutet av december.

Och jag som påstår att jag inte riktigt samlar på nåt. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com