Är sommaren över nu?

07.08.2017 kl. 10:18


Tre sommarveckor flög förbi och kulminerade i söndagsångest igår kväll. Det blev en hel del att ta in under min så kallade semester, en massa känslor som jag inte riktigt fått uttryckt ordentligt. Men jag tror en dikt håller på att formas. Det var ett tag sedan sist, dikter kommer och går i mitt fall, men det är på gång. Ord och tankar sveper förbi, ibland nappar jag tag i en versrad och petar ner den i Evernote. Jag hoppas poesin tar form inom de kommande veckorna.

Fast nu är semestern över och jag har planerat in en massa jobb för de kommande veckorna. Det ska skrivas, redigeras och kollas upp och forskas utomlands en sväng. Innan jag vet ordet så kommer det vara vinter. Det är så mycket jag vill hinna med. Inte precis FOMO, men jag vill att min tid ska ta form, som den där dikten. Ta näst-intill-konkret form i kunskap, som en skriven text eller en kursbok jag förstört med understreckningar och kommentarer längs med sidorna. Kanske något konkret som kunde läggas till på CV:et.

För det är som om det blev höst nu. En regnig måndag i augusti. Jag längtar efter tjockare tröjor och snygga te- och kaffemuggar för jag tror jag lär dricka mer kaffe från och med nu. Och det känns lite melankoliskt för björklöven kommer snart gulna. Men jag hoppas ännu på den där dikten. Den kommer nog födas fram i den här stämningen. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com