Inväntar min sommarpaus

03.07.2017 kl. 11:28


Det är nästan någonting lite skönt med den här måndagen. Jag bestämmer mig att jag ännu jobbar de två kommande veckorna så mycket jag hinner, sen tar jag ledigt och så får det bli. Jag tänker att jag vill göra så mycket under mina tre lediga veckor som så småningom kommer. Skriva, läsa, resa. Det kommer bli bra. Det är nödvändigt och nu också bestämt. 

Och det blir ett par dagar i Tallinn och ungefär en vecka i Österbotten. Det blir lediga dagar i Åbo. Jag tänker jag borde ta datorn med mig ut och skriva där. Se om sommarsolen sår nya tankar. Fast sen, inte nu. 

Instagram

Ifjol tog jag inte ledigt på sommaren. Inte egentligen. Och det blev helt jävla tungt på hösten. Fan så jag grät när jag var utomlands och jobbade. Så trött hela tiden. Och ordentligt sjuk av luftkonditioneringen. Och så mycket av vintern blev en oproduktiv koma.

Det ska bli bättre nu. Den kommande hösten och sedan fram tills nästa sommar. Stressigt och ångestladdat som vanligt, men bättre. Men först ett par veckors jobb och tre veckor sommarledigt. Jag tror inte jag insett förr hur viktigt det är med en ordentlig sommarpaus. Men det är viktigt. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com