Den ultimata helgen.

24.05.2017 kl. 16:22


Helgen 19-21.5 blev den bästa... någonsin? I mitt liv? En fantastisk helg spenderad med några av mina bästa vänner, med god mat, fantastiskt väder och en massa sånt vi tänkt göra hur länge som helst men bara skjutit upp. 

Så vad var det frågan om? Jo, jag och sambon gifte oss. Fredagen 19 maj for vi till magistraten med två nära vänner som vittnen, sa "ja" och därmed ändrade vår sociala status. Vi hade fotografering runtom i Åbo, feelisen och vädret på topp, och på kvällen blev det restaurangbesök till Smör med vännerna. På lördagen var vädret nästan ännu bättre, så efter brunch på Nick's Food Design, hyrde vi en Låna-båt och åkte runt på Aura å. Om någon såg (och hörde) ett gäng som hade galet kul till Pirates theme song mitt på ån så var det vi. Det blev också escape room vid Live Exit Games och kvällen avslutades med grillfest. Hur toppar man en sådan helg? Tja, söndagen blev lite lugnare med kaffebjudning och hembakad tårta, men det var inte helt fel det heller. 

Det blev en sån där helg som jag sent glömmer. Perfekt, helt enkelt. Och för att inte släkt och andra vänner ska vara besvikna så ordnar vi en "riktig" fest i ett senare skede. Så vi får fira två gånger, because - why not? 

Bilden nedan föreställer min spontana brudbukett. Jag hade inte planerat att ha någon, men vi var tidiga till magistraten och tog därför en tur via torget. Plötsligt hade jag snygga, förmånliga torgblommor också. För det var så vi ville ha det. Enkelt, roligt och spontant. För så har det alltid varit. Bara allt det där bästa man kan önska sig.  

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com