Jobba när du vill - även på en lördag.

06.05.2017 kl. 15:24

 


Bilden är härifrån.

Lördag eftermiddag. Jag har inga planer för helgen, borde främst jobba ikapp mig lite. Så jag har suttit med mitt material och petat ner bokstäver i ett dokument. Det är väl det jag gör? Som tur börjar det kännas lite bättre med den transkription som jag håller på med (renskriver handskrivet material). Och berättelsen jag jobbar med nu för mig tillbaka till höstens vistelse i Trinidad. Materialet har verkligen kommit till liv nu när jag faktiskt besökt ön. 

Det är ett fantastiskt privilegium att få göra det här - att vara doktorand. Det är något jag inte tänker glömma, även om det ibland är jobbigt och tungt och frustrerande. Även om jag ibland undrar om jag är för dum för att hålla på med det här och även om jag har svårt att se hur hela projektet ska få ett slut någon dag. Men i allmänt här det ändå helt okej. Det är okej att jag inte kommer se resultatet ännu på flera, flera månader. (Förhoppningsvis inte år.)

Det finns inget annat jag skulle vilja göra heller. Jag vill kunna livnära mig på att skriva. Och just nu tar det sig i formen av en doktrosavhandling. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com