Gör det lätt eller gör det rätt.

03.03.2017 kl. 10:00


Här sitter jag och redigerar mitt nanowrimo-manuskript. Fast egentligen gäller det mest att skriva ihop det som är lösryckt, att fylla i luckor. Det finns många frågor ännu, men det känns mera på riktigt nu än vad det gjort förr.

Facebook meddelade mig idag om en status från två år sedan: "Är en pytteliten epilog från att ha skrivit klart min första version av min allra första roman. Min alldeles egna, skriven av yours truly. Det ni. Emma 1, the world 0."

Två år är inte en så lång tid egentligen. Inte när man haft fullt upp med en doktorsavhandling och har lyckats få ihop två andra romanmanus. Det har skrivits en hel del sedan dess, men det har inte blivit riktigt lika mycket redigering. 


Men här sitter jag nu och går igenom den galna första versionen som jag skrev när jag satt ensam i mitt rum i Trinidad. En del är riktigt dåligt, en del kanske helt okej. Planen är att gå igenom den här versionen och se till att berättelsen kommer fram. 

Det blev strandbesök också, inte bara skrivande, när jag var till Trinidad i höstas. 

Fast sen ska det ske större förändringar. Igår började jag på en helt ny version där jag ändrade på perspektivet. Det blev bättre, det märktes genast. Så det blir nog nästa steg. Att skriva om berättelsen från början så att huvudpersonens röst hörs bättre.

Och det är spännande. Verkligen. Det kommer ta massor med tid. Men det är ingen brådska. Än finns det tid för redigering. Ibland måste man ju göra det som är rätt och inte bara det som är lätt. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com