Att få bocka av efter varje skriven sida

22.02.2017 kl. 11:30


Håhhå-jaaja... Tiden bara springer iväg nu när jag är mitt uppe i skrivandet. Det händer rätt mycket med min avhandling just nu och mycket ska ännu ske, så mina tankar cirkulerar nog mest kring det. (Fast en del skönlitterärt skrivande har det också hunnit bli, hurra!)

Berättade för en vän häromdagen vad min avhandling går ut på och fick riktigt trevlig respons. Kanske berättar jag om det på bloggen sen någon vacker dag när det känns som om jag vet säkert vart hela projektet är på väg. Det har nämligen ändrat riktning lite alltid nu och då, fastän ändå inte. Lite svårt att förklara, men det är väl så det brukar bli med avhandlingar. Man skriver ju ändå introduktionen till sist eftersom det är först då man med säkerhet vet vad man faktiskt hållit på med. 

Men, men. Det är spännande tider och jag skriver, skriver, skriver. Det är jättehärligt och supertungt. Fast jag har ett system som brukar funka för det mesta. Jag sätter upp mål med hur många sidor jag vill ha skrivet, ger varje sida sin egen ruta och så får jag bocka av efter varje skriven sida. Igår blev det fyra sidor, plus en femte sida på ett annat ställe i kapitlet jag jobbar med, så jag fick pricka i den femte "Bra jobbat"-rutan. 

Det är något väldigt tillfredsställande med att få bocka av på sin lista, så ja, jag har rutor och att-göra-listor för lite allt möjligt. Det brukar bli ganska många rutor att pricka i under dagens lopp. Men bäst är väl nog när de avbockade rutorna resulterat i skriven text. 

Bild från Instagram då jag ännu hade en sida kvar av gårdagens skrivarsession. Men bra gick det!

Kommentarer (1)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Åh vilket bra system! Själv brukar jag räkna ord (när jag är inne i en skrivperiod), men jag tycker jag mest sitter och redigerar bara ...

Och samma med Naondel, jag läste den också luuuugnt för att jag skyndade så med Maresi och ångrar det fortfarande.
Kugge22.02.17 kl. 11:53
Ibland sitter jag nog och räknar ord också, det beror väl lite på humör och projekt. När jag skriver kreativt vill jag kunna känna mig stolt över varje ord, medan till avhandlingen är det bara antalet sidor gäller. Fast de flesta dagar är jag bara glad om jag skrivit någonting alls. Fint att höra att jag inte är ensam om att läsa Naondel i en lugn takt. Jag läste också Maresi snabbt och saknade den världen efteråt, så kanske det var just därför jag ville ge mer tid åt Naondel...
22.02.17 14:39


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com