Utmärkt läsning, riktigt bra böcker!

16.02.2017 kl. 14:59


Tänkte skriva lite om vad jag läst på sistone igen. Jag läste klart Maria Turtschaninoffs Naondel förra veckan and I loved it. Precis som många andra. Men i motsats till de som verkar ha läst boken i ett enda svep så tog jag rätt mycket tid på mig. Jag satt och läste den i över en vecka. Det kändes helt enkelt som om det var för mycket att ta in på en gång. Alla fantastiska detaljer och all grymhet. Det var en ganska mäktig läsupplevelse. Och tack vare att jag läste boken långsamt har berättelsen också följt med mig nu i flera dagar efteråt. 

Men trots att jag verkligen tyckte mycket om Naondel vill jag rekommendera en annan bok här i samma inlägg. Det gäller Ted Chiangs novellsamling Arrival (tidigare Stories of Your Life and Others). Herregud alltså. Vilken galen bok! I löööved it. Den boken läste jag i ett svep och den är en slags bok som jag bara kan drömma om att en dag skriva själv. Här fanns det sci-fi, religion, lingvistik, teknik, akademiskt, och steampunk skulle jag vilja påstå... Boken har alltså fått en ny titel och nytt omslag sedan filmatiseringen av ena novellen, Arrival, och jag måste medge att jag inte sett filmen. Ännu. 

Vad mer kan jag säga? Jag har läst riktigt bra böcker på sistone. Rekommenderar starkt både Naondel och Arrival (Stories of Your Life and Others).

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer