Ganska vardagligt

14.02.2017 kl. 13:10


Igår blev en rätt lång arbetsdag med hemmajobb från morgonen och sen hela långa eftermiddagen i Arken. Det var en måndag som påminde mig om studietiden när jag glatt vandrade till uni och sen blev kvar där hela dagen med självstudier, förläsningar och vänner. 

Glatt vandrade jag längs med ån mot akademikvarteren efter att ha hoppat av bussen. Solen sken och Åbo var vackert. 

Jag lämnade in en ansökan, fick jättebra avhandlingsråd, pratade och funderade med folk på insten, jobbade lite och gick sen på en gästföreläsning där en hel del gick på latin. Mitt stackars trötta huvud hade vid det laget nog rätt svårt att försöka komma ihåg de där fem studiepoängen i latin, men som tur gick ju det mesta på engelska så helt vilse var jag förhoppningsvis inte. 

Och idag är det vändagen. Jag sitter hemma och funderar på jobb (ganska mycket tycks förbli ogjort idag) och tänker tillbaka på tidigare år när jag ofta gick på Valentine's sitz och spenderade dagen med de som betyder mest. I år blir det jag, sambon och hunden i soffan framför nåt gammalt avsnitt av Community. Och det är ju bra det med. Till er som läser så hoppas jag ni får en fin vändag oberoende om det firas till noll eller hundratio procent. Om inget annat kan man ju i alla fall vara glad över det fina vädret. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com