Maskinen är igång, kroppen är på standby

07.02.2017 kl. 10:48


Avhandlingsjobb. Ibland går det så långsamt framåt att man knappt tror att man blir klar med texten ens det här århundradet. Men sen finns det dagar när man bara känner hur hjärnan jobbar. Man känner hur hjärnan tar in det man nyligen läst, bygger upp en mind-map, förbereder fraser som ska nyansera arbetet till den grad att det faktiskt blir en sammanhängande och läsbar text. Det dundrar på lite så där lagom i huvudet. Det känns som om en maskin har gått igång. Och resten av kroppen står på standby tills det är dags. Resten av kroppen kanske bara sitter och stirrar upp i taket eller går ner till köket för att fixa kaffe. För man förbereder sig. Snart kommer texten. Snart börjar underverk ske. Det kallas många olika saker, men jag vet mina kännetecken på flow. Det är nu det börjar, det är nu texten är på kommande. 

För jag är en skrivmaskin när jag är som bäst. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer