En veckosummering om doktorandskapet

03.02.2017 kl. 10:14


Så var det det här med arbetsrytmen igen. Den här veckan har jag definitivt fått mera gjort än de sista två veckorna i januari sammanlagt. Och då har jag också hunnit springa in via en hälsovårdsskötare och fått min tredje dos hepatitvaccin.

Det värsta och det bästa med veckan var däremot nog gårdagens möte med handledaren. Jag gick därifrån med en gnagande känsla: Kan det vara så att jag nog egentligen till och med är rätt så smart? Såna tankebanor måste ju nog vara resultatet av att ha en bra handledare. 

Sen det här med avhandlingen. Ja, den berättelsen tog sig en ny vändning igen och nu verkar slutresultatet vara på väg att skifta karaktär. Igen. Men jag vill tro att det håller på att bli någonting ännu bättre. Något jag verkligen kan vara stolt över när hela det här kaoset är över. 

Nu när jag åter igen är inne i en skrivarperiod (eller, jag är riktigt i början - har massor att skriva!) så känner jag igen hur tiden rinner ut. Det känns som att det ska produceras mirakel innan våren är ordentligt kommen. Som tur har jag också ett och annat roligt inplanerat för våren och senare i år.

Men det ska också bli skönt att skriva igen. Att låta materialet ta form. I mitt fall så vet jag inte riktigt vad min avhandling blir förrän den är skriven. Kanske gäller det också för andra? 
 

Tänkte lämna er med en fråga: Är det någonting skilt ni vill veta om mig? Kanske främst om min roll som doktorand, men annat är också välkommet. Lämna gärna en kommentar så kanske det blir ett blogginlägg om just det. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com