En doktoranddag

31.01.2017 kl. 16:01


Dagen började inte direkt bra. Det fanns hundskit i tamburen (från att ha fastnat under en sko*) och hunden spydde upp sin frukost**. Att städa upp skit och spyor är inget bra sätt att börja dagen. 

Men annars har det gått framåt. Jag har läst en teoriartikel, förberett mitt handledarmöte, övat min ryska, finslipat en redovisning och funderat om jag behöver fler forskningsresor under bältet innan jag blir klar med avhandlingen. Och så har jag tagit tag i själva avhandlingen genom att jobba vidare på en studie som jag måste skriva om, redigera och helt enkelt förbättra. 

Ofta tänker jag på hur lika forskningsarbetet och det kreativa skrivandet är. Och hur det är både bra och dåligt. Bra förstås eftersom jag får betalt för att läsa och skriva, dåligt när det blir enformigt med att hela tiden sitta framför datorn och fundera på text. Men det är ju rätt sällan det handlar om text. Ibland är det teori, och ibland - när det är som bäst - handlar det om berättelser. 

Litteratur är på så sätt aldrig tråkigt, även om det ibland känns som att det kräver mer koncentration än det man har på lager. Jag märker ju att jag har blivit rätt "insnöad", men sen igen är det här den bransch jag satt mig in i, så det hör väl till. För litteratur blir ju så mycket mer än bara ett jobb, det är något som konsumerar ens själ. 

 

*for real - hur svårt är det för folk att plocka upp efter sin hund?!
**resultatet av att han ätit för snabbt och prompt skulle busa efteråt.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com