I'm so excited - läsutmaningen

28.01.2017 kl. 10:40


Jag mer eller mindre streckläste Maria Turtschaninoffs Maresi häromdagen. Jag vet - men bättre sent än aldig, eller hur? Blev förstås störtförtjust i handlingen, världen, karaktärerna. Och jag blev också uppriktigt ledsen när boken tog slut. Men sedan blev jag stolt. Så otroligt stolt att den här boken är skriven av en finlandssvensk författare. Så stolt att unga läsare kommer kunna inse att avståndet mellan finlandssvensk identitet och litterärt geni inte är så långt. Att de, liksom jag, kommer längta efter att få vara en del av den finlandssvenska litteraturen och känna att det är möjligt att bli det. Att veta att storslagna berättelser också kommer härifrån. 

Så nu ser jag förstås jättemycket fram emot Naondel. Som tur väntar den redan i bokhyllan. 

Men först en liten bekännelse - något jag delade med mig på sociala medier igår. Jag fick nämligen Naondel i gåva för ett tag sen och även om jag genast såg fram emot att läsa boken ville jag ge mig själv lite tid först. Så därför, när jag igår bestämde mig att bläddra i boken lite, fick jag en smärre chock när jag insåg boken var signerad. Vilken pinsam insikt att jag inte märkt det tidigare, att jag på något vis missat det. 


Så där satt jag och gapade. Men nu känns det bara ännu mera rätt att jag sparat boken så länge som jag har. Den blir ett riktigt bra val till läsutmaningen. I februari gäller trots allt "något som gör dig upphetsad". Jag ser väldigt mycket fram emot läsningen. Är ju riktigt uppspelt. Och med tanke på att I'm so excited (The Pointer Sisters) spelar i bakhuvudet tror jag det blir helt rätt. Ni som läser kan ju sen försöka fokusera på att inte tolka hela grejen alldeles för snuskigt (haha). 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: