Återkommande tankar

19.01.2017 kl. 15:07


Kanske är det bara att det är januari. Att jag hade så otroligt höga förhoppningar inför 2017 och att orsaken till att det känns som om jag är fast i ett ekorrhjul är den att förändring inte sker över en natt. 

Varje dag är ett val och fastän det går trögt på avhandlingsjobbet så känns det bra att det går framåt med det kreativa. Jag skriver varje dag och nu med en stadigare hand än på länge. 

När kaffe inte längre lockar så är det rätt mysigt med en stor kopp kakao. 

Det började med en rädsla och en youtube-video med Margaret Atwood om den kreativa processen som jag såg på i början av 2014. Där satt jag med en avklarad magisterexamen och en dröm om att skriva. Men vad skulle jag skriva om? Och där satt Atwood och sa att om du inte har idéer så kanske det inte är meningen du ska skriva. Yikes. 

Men roligt nog så lossnade orden efter det. Kanske det också berodde på att kreativiteten hade gått i dvala under studietiden, men nu vaknade till liv. 

Sedan dess har det blivit tre och ett halvt bokmanus. Tänk det! Och med en ny kämparglöd så tänker jag också fortsätta på ett av de manusen. Det ska skrivas mer, det ska redigeras - om och om igen tills jag är nöjd. 

Det har varit en process. Från att skräckslaget ta reda på om jag ens kan få ihop sidorna till en roman till att vara säker på att, jo, sidorna kommer. Och idéerna, ja, de kommer de också. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com