Skrivmålen är spikade - nanowrimo hela året

12.01.2017 kl. 12:52


Det har nu gått några veckor sedan jag lämnade höstens nanowrimo-roman åt sitt öde och jag har sedan nyår tänkt börja ta tag i saken och få klart manuset. Texten är utprintad och några kommentarer här och där finns ju, men det känns ju som ett stort projekt det här med att fixa ihop ens roman. 

Det blev inte en hel roman i höstas, men det finns 85 sidor med skriven text, kommentarer och idéer. Speciellt slutet är inte skrivet, men det finns en berättelse. Och jag ser fram emot att jobba med den berättelsen, speciellt efter att ha läst inledningen. Texten var så mycket bättre än vad jag ville minnas! 

Så planen var att jag skulle skriva och redigera ett par sidor per vecka. En lugn takt som gör att romanprojektet lätt får plats i vardagen. Men nu har jag en bättre idé.

Nanowrimo.org har börjat med "Goal Trackers" och nu har jag som mål att fixa 14 000 (skrivna + redigerade) ord tills mitten av april. Många bäckar små...

Romanen går alltså under arbetstitlen "Alter Ego".

Jag älskar hur man kan kolla sin statistik under nanowrimo-skrivandet och är jätteförtjust i idén att köra samma princip, men i en långsammare takt, nu under våren. Dessutom kan man redigera eller lägga till nya "Goal Trackers", så jag är ivrig att sätta igång. Nu finns det inga fler undanflykter! Här ska det skrivas en roman! 

Nån annan som är nanowrimo-frälst?

 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Jag har flera gånger försökt, men är arbetsnarkoman (och nu menar jag det inte på ett bra sätt), så det vill liksom inte bli tid och ork att skriva i den takt nanowrimo kräver. Men jag drömmer nog om att något vackert år lyckas. :)
Satu12.01.17 kl. 19:15
Eftersom jag sköter min egen tidsplanering så har jag i november ofta tagit det lite lugnare på jobbfronten för att orka med nanowrimo. Det har funkat rätt bra. Men 50 000 ord på en månad är tufft! Jag håller tummarna att du lyckas när du väl känner att du har de rätta förutsättningarna! :)
12.01.17 21:09


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com