Ny blogg!

30.12.2016 kl. 14:39


Den här bloggen har legat och ruvat under hela 2016 och har inte vågat sig fram tidigare, men nu är den här med pompa och ståt! 

Mest kommer den här bloggen kretsa kring litteratur. Jag planerar att skriva lite om min vardag som doktorand och det gigantiska projektet som är att få ihop en doktorsavhandling (i litteratur), om mitt skrivande och den kreativa utmaningen att knåpa ihop ett bokmanus, och så hoppas jag kunna skriva lite om sånt jag läst på sistone. Det är i alla fall planen. Sen får vi ju se vilka texter det blir när life happens.
 

Lite om mig

Ålder: Har nyligen fyllt 27.

Bor: I Åbo med sambo och hund.

Jobbar: Som doktorand. Skriver alltså en doktorsavhandling på heltid. 

På fritiden: Skriver jag kreativt, läser böcker, ser filmer, och promenerar med hunden. 

Mina styrkor: Jag är bra på att analysera, organisera, planera och tänka kritiskt. Sånt där som passar en ganska bra när man försöker skriva en avhandling eller två. Kreativ är jag också, och det är ju positivt när man försöker skriva romanmanus. 

Mina svagheter: Att ta bilder. Jag är uppväxt i en familj där kameran bara togs fram inför familjesemestern, och även då glömdes den bort i någon väska. Det har lett till att det alltså inte naturligt för mig att fotografera och att spendera tid med att redigera bilder eller ens sätta upp tavlor. Men att ha bilder på ens blogg är ju lite av ett måste, så jag hoppas att jag gradvis blir bättre på att ha fram kameran. 

En annan grej jag är dålig på är det här med inredning. Inredningsgenen saknas nog hos mig. Det enda som är värt att ta bilder av hos oss är bokhyllorna, så några shelfies kan det ju bli! 

Senaste resan: I höstas (2016) bar det av till både Texas och Trinidad på forskningsresa. Jag kan ju berätta mer om resorna i något annat skede. 

Senaste boken: Jag har inte läst massor 2016 och det har ofta blivit flera böcker på samma gång i nån slags salig blandning. Men i höst läste jag (klart) Sara Stridsbergs Drömfakulteten och Elisabeth Gilberts Big Magic. Och så läste jag om Hunger Games-serien. Ni kan hitta mig på Goodreads

Nyårsplaner: I år blir det ett lugnare nyår med vin, popcorn och Matrix-maraton. 

 

Så, här är en ny blogg inför det nya året. Välkomna!

- Emma

Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Lycka till med bloggen!
Daniela30.12.16 kl. 21:12
Tack Daniela!
31.12.16 13:36


 

Hej!

Emma Kanckos heter jag.

29-årig litteraturälskare som skriver skönlitterärt.

Jobbar med översättning och jobbar på en doktorsavhandling.

Bor i Åbo, är hemma från Pedersöre.

 

Min svärmorssvit vann mig andra pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018!
Läs dikterna här

Jag går Författarskolan 2018-2019.

Jag är medgrundare till skrivgruppen Fabriksförfattarna.

Här finns jag på Instagram.

Välkommen!

- Emma

emmakanckos (at) hotmail.com